Search This Blog

memikir jadual masa depan

masa pepetang macam nie DSB mmg suka pikir masa depan, ala org kata rancang masa depan supaya lebih teratur & tak la kelam-kabut sangat nty .. mmg time-time da nak abis blaja nie kan 
ala mesti DSb rindu kat zaman sekolah2 nie.. yela mane tak nye, dedulu mase skolah rendah & menengah pakai uniform skolah, mase masuk IPTA lak walau tak de uniform skolah & tak de klas ari2 tapi tetap ade subjek yang nak dibelajarkan, dok hostel gak. tapi nty kalo dah abis mesti boring sebab takde benda nak kena submit, takde benda nak kena study utk test .. wahh !! memang time tu la yang boring kan kan kan ..!
kalau kerja ikut minat, DSb lebih suka kerja yang tak melibatkan memana pihak yang saling bersangkutan.. er..mean nye tak suka kerja dibawah orang len (kerja sendiri lagi bagus) tapi tu la masalahnye, kalo kerja sendiri ni mesti ade modal sendiri.
DSb penah pikir nak duduk kampung jek, lagi pon mak ayah DSb da tua .. abang ngan kakak lak dah dok jaoh dari kampung ..
maybe DSb kena wat dua perancangan la, jangka panjang & jangka pendek ..
nak jadi cikgu lak kena sambung bidang perguruan ..amik ijazah tapi sebelom tu DSb kena la kerja dulu.. tak kan la degree pon nak mak ayah DSb jugak yang tanggung ..
nak kerja sambil blaja tapi tak taw nak kerja kat ne & nak sambung Study kat ne ..
penin dah pale DSb pikir benda ni .. nak gi makan la .. makan sambil pikir ape patut DSb wat lepas abis study ni ..