Search This Blog

DarjeelingSketch Nak Jadi Cikgu

darjeelingSketch tak lama lagi nak abis study in Diploma, so nak sambung Degree for my own sake and with my own self .. darjeeling nak jadik pengajar and tak kire la cikgu ke lecture ke but nak mengajar.

Like my mum always says "jadik cikgu akan menjadikan kita dekat dengan diri kita..jadik doktor menghampirkan kita antara nafas & maut .. setiap apa yang kita pilih akan melambangkan nilai diri kita ..sebab setiap sesuatu ade kegunaan nya..".

Darjeeling suka mengajar, sebab setiap apa yang kita ajar akan melatih kita menjadik lebih sempurna .. bagi darjeeling, cikgu2 and lecture2 darjeeling adalah orang yang mendapat tempat 'TOP 5' in my hearts, without them kita akan sesat and even ibu bapa kita pon sebenarnya seorang GURU bagi kita because OUR PARENTS is the 1st teacher in the world. And i'm dreaming that i'll be ONE of THEM! teaching how to be the greats person like other.. all thanks to my beloved mum and my cute daddy sebab diorang mengajar darjeeling apa itu dunia yang sebenarnya.

so in planning .. darjeeling dah usha beberapa UNI untuk sambung degree and dah usha bidang die skali.


memandangkan Diploma darjeeling based on networking and memang dari jabatan Teknologi maklumat & komunikasi..so of course la darjeeling nak amik and teruskan cos yang based on computer ..
darjeeling maybe akan pilih cos yang ade kat atas ni.. hopefully i'll pass!