Search This Blog

Seorang Aku Bakal Jadik Seorang Pendidik




my mum says,

"pekerjaan kita melambangkan siapa kita.. macam jadik Pendidik, selain mendidik org sebenarnya kita dekat dengan diri kita dgn mendidik diri kita dgn mengawal perasaan peribadi .. kalau doktor pulak, selain merawat org sakit..kita jugak merawat diri kita dari dalam dan kita dekat dengan satu lagi alam iaitu 'kematian'(utk org yg kita rawat)...setiap kerja ada kebaikan dan kelebihan utk kita & org sekeliling..even pengutip sampah pon ada faktor yang patut kita pandang tinggi...."


kepada sesapa yang OnTheWay @ memang da jadik cikgu @ penah la mengajar ke or nak kongsi pengalaman dan pendapat ke ape2 la tentang dunia PENDIDIK ni.. hehe cyclops

nak share apa yang best jadik cikgu, pengalaman pahit masam payau kelat and manis sepanjang jadik cikgu tak pon ape sikap cikgu kita yang paling disukai dan dibenci(er..jgn lebih2 dah la ye!) .. pirat 


p/s:ekin nak jadik cikgu ni...hihi drunken another advice i accept