Search This Blog

Gelap

Sinopsis GELAP:
Sekumpulan kawan dari keluarga orang berada mengamalkan gaya hidup bebas. 'Private party' setiap tahun sudah menjadi satu tradisi.

Satu invitasi daripada Adi dan Maya yang merupakan tuan rumah kali ini diterima oleh Anip, Dawi, Sheqa, Atirah, Eva dan Ed bertempat di kawasan hutan tempat jin bertendang.

Tanpa mereka sedar, parti kali ini mungkin menjadi parti terakhir mereka. Bermula dengan satu kematian, diikuti kematian yang lain. Setiap satu nyawa yang hilang diganti dengan sekeping nota bernombor. Masa bukan teman.

Apakah yang mereka sempat merungkai mesej si pelaku? Dapatkah mereka lari daripada cengkaman GELAP ini? _Penulis : Ariff Adly 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS: Rating saya untuk novel GELAP 5 star!! Sebab jalan cerita dan kisah setiap kematian itu sangat menambah tanda tanya dan mengujakan. Senang cakap, tak sabar nak tahu helaian seterusnya. Hope penulis Ariff Adly hasilkan lagi cerita yang lebih mendebarkan dan membuat otak pembaca berfikir dalang disebalik setiap kejadian.

Terfikir......kalau la ada Director Melayu yang berani mengadaptasi novel ni jadi filem yang lebih kurang sama dengan FBI filem. Wah...!!! Solute lah!